σκεψεις

Δημιουργήσαμε αυτό το χώρο ως ένα κινούμενο τοπίο που θα απεικονίζει τη δουλειά μας στην Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Αχαρνών. Ξεκινήσαμε εντελώς θεατρικά και καταλήξαμε μικροκινηματογραφιστές. Αποσπάσματα, σκέψεις και εικόνες απο αυτή τη πορεία θα μοιραστούμε μαζί σας.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο κλέφτης

Δίνεται το Σενάριο:
Τόπος: σουπερμάρκετ, γήπεδο, βιβλιοθήκη, συναυλία κλπ
Ρόλοι: Το Θύμα, ο Αθώος, Ο Κλέφτης κι ο Αστυνόμος.
Τι γίνεται: το θύμα και ο αθώος χαζεύουν το θέαμα σε ένα πολυσύχναστο μέρος. Το Θύμ α βγάζει κάποια στιγμή από την τσέπη του το πορτοφόλι του, το κινητό του ή κάτι άλλο πολύτιμο. Ο Κλέφτης καταφέρνει να του το πάρει. Όταν το Θύμα ανακαλύπτετ ανακαλύπτει την κλοπή, κατηγορεί τον Αθώο, επειδή αυτός ήταν κοντά του, και φωνάζει τον Αστυνόμο. Ακολουθεί φιλονικία.
Οδηγίες: Ο αυτοσχεδιασμός πάνω σ' αυτήν την ιστορία να γίνει κατά τετράδες με σωματική έκφραση δηλαδή μόνο με κινήσεις, χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και ήχους, χωρίς λόγια.
Παρατηρήσεις: η έλλειψη λόγου βοηθάει στην εκφραστική κίνηση των παιδιών. Πιο εύκολος ο ρόλος του αστυνόμου και του κλέφτη.
Καμιά φορά τους ξέφευγε και μιλούσαν αλλά χωρίς ήχο. Στο τέλος επιτράπηκε να πουν δύο λόγια ο καθένας. αυτά ήταν πολύ δυνατά και ακούστηκαν καθαρά δίνοντας το ιδιαίτερο στίγμα κάθε ρόλου:
-Μου έκλεψαν το κινητό!
-Ποιος το πήρε;
-Δεν ήμουν εγώ!
Συμμετείχαν η Αλεξάνδρα, η Ελισάβετ, η Σπυριδούλα,η Χριστίνα, η Λένα, ο Νίκος, ο Στέλιος και η κυρία Μαυρογιάννη ως guest star.

Οι περισσότερες ασκήσεις μας είναί από το βιβλίο του Νίκου Γκόβα Για ένα νεανικό δημιουργικό θέατρο

3 σχόλια: